Hoe kunnen we helpen?
Past een daktent op mijn auto?
Onze daktenten zijn speciaal ontworpen om op elk autodak te passen, ze worden opgevouwen op het dak van de auto voor gemakkelijker vervoer. Bij stilstand kan de daktent worden uitgeklapt om een slaap- of leefruimte te creëren.
De daktent wordt gemonteerd op de dakdragers of roofrack van de auto. Het is vooral belangrijk rekening te houden met de maximale dynamische dakbelasting van de auto.
Daarnaast hebben we gekeken naar het gewicht van onze daktenten, deze zijn zo licht mogelijk ontwikkeld en ontworpen. Onze lichtste daktent heeft een gewicht van 48Kg en kan daarmee echt op 99,9% van de auto's.
Hoeveel gewicht mag er op het dak van mijn auto?
Tegenwoordig hebben de meeste auto's een dynamische dakbelasting van 75kg, wat betekent dat al onze daktenten op de auto mogen. Vraag uw garage altijd naar de maximale dakbelasting van uw auto.
Bovendien heeft een auto twee verschillende soorten dakbelasting. Een dynamische dakbelasting en een statische dakbelasting. De dynamische dakbelasting is het gewicht dat de auto tijdens het rijden op het dak mag dragen. De statische dakbelasting is het maximale gewicht dat de auto in stilstand op het dak mag dragen. Wij houden altijd aan dat de statische dakbelasting 4x de dynamische dakbelasting is.
Heb ik speciale dakdragers nodig voor mijn daktent?
Voor een daktent heeft u geen speciale dakdragers nodig, maar wij raden u wel aan dakdragers te kiezen die een minimale belasting van 75 kg hebben.
Met dakdragers met een minimale belasting van 75kg weet je altijd zeker dat de dakdragers genoeg gewicht kunnen dragen. Kies altijd voor A-merk dakdragers van bijvoorbeeld Farad of Thule.
Hoe monteer je de daktent op de auto?
Om onze daktenten te bevestigen heb je allereerst goede dakdragers nodig. Elk van onze daktenten heeft twee aluminium profielrails die tegen de bodemplaat zijn gemonteerd. De daktent wordt op de dwarsbalken geschroefd met hulpstukken die in de rails worden geschoven.
Bij onze daktenten worden voor elke steun twee bevestigingssystemen gebruikt, bestaande uit een railgeleider, m8-bout en -moer en een montageplaat. De M8-bouten worden met de geleiders in de rails geschoven en aan elke kant van de dakdrager geplaatst, daaroverheen gaat de montageplaat en die klemt de daktent tegen de dakdrager.
Kan ik mijn daktent opvouwen na regen, terwijl hij nat is?
Je kunt het nat opvouwen. Als het erg nat is, kunt u het vooraf lichtjes afvegen met een handdoek.
Het is belangrijk dat je, wanneer de tent nat is, alle ramen en deuren dichtritst, zodat er geen water door de ramen op het matras kan komen. Als een tent nat is, moet deze binnen 48 uur worden geopend om schimmelvorming te voorkomen.
Berg je hybride, hardshell of softshell daktent altijd schoon en droog op als je hem niet gebruikt.
Hoe moet ik mijn daktent opbergen?
Voor de softshell daktenten raden wij je aan deze aan de scharnierzijde van de tent te plaatsen, zodat deze stabiel staat.
Als je ruimte wilt besparen, kan je hem ook aan de korte kant zetten. Als je hem aan de korte kant zet, is het belangrijk om er een schuimplaat of een schuimblok onder te zetten. Bij een softshell daktent adviseren wij je om de kant die normaal op de auto ligt tegen de muur te zetten, zorg ervoor dat de daktent ook via bevestigingspunten met een spanband kan worden vastgezet.
De beste plaats om een daktent op te bergen is in een ruimte die droog is, niet te veel temperatuurschommelingen kent en waar geen muizen of ander ongedierte kan binnendringen. Heb je toch een ruimte waar de temperatuur varieert en/of ook vochtig is. Dan raden wij aan de matras uit de tent te halen en in huis op een droge plaats op te bergen. Plaats daarnaast een zakje silicagel in de tent. De zakjes silicagel kan je zelf kopen of opsparen, want in veel verpakkingen zitten zulke zakjes en die kan je hergebruiken in de tent.
Welke hoogte ondertent heb ik nodig?
Wij hebben twee verschillende hoogtes van ondertenten, de 170cm en de 200cm hoge ondertent. Met optioneel nog een verlengstuk van 15cm.
Om de juiste maat te nemen van de ondertent moet je de hoogte van de auto + dakdragers nemen en daarbij 3 cm rekenen voor de montage profielen van de daktent.
Voorbeeld van een Mazda CX5: Hoogte auto 167cm + 12cm hoogte dakdragers + 3cm = 182cm
Voor een Mazda CX5 heb je een 170cm met verlengstuk nodig.
Voorbeeld Mazda CX3: Hoogte auto 153cm + 12cm hoogte dakdragers + 3cm = 168cm
Voor een Mazda CX3 heb je dus de 170cm ondertent nodig.
Voorbeeld Volkswagen T6: Hoogte auto 189cm + 10cm dakdragers + 3cm = 202cm
Voor een Volkswagen T6 heb je een ondertent van 200cm nodig.
Kan ik meerdere verlengstukken aan elkaar ritsen?
Bij het gebruik van een ondertent is het mogelijk om een verlengstuk te gebruiken. Ook is het mogelijk om meerdere verlengstukken aan elkaar te ritsen om de ondertent te verhogen.
Wil je een ondertent gebruiken, maar is jouw voertuig hoger dan 2m? Dan kan je gebruik maken van onze verlengstukken van 15cm. Deze verlengstukken rits je tussen de ondertent en de daktent. De verlengstukken zijn stapelbaar, je kan dus meerdere verlengstukken aan elkaar ritsen. Zo kan je een ondertent zelfs op een Sprinter gebruiken.
Kan ik met harde wind met een daktent kamperen?
Je kan onze daktenten zonder problemen opzetten met harde wind. Onze daktenten zijn stormvast, zijn zeer robuust en kunnen goed tegen harde wind stoten, vooral omdat deze vaak op een auto of aanhanger zijn gemonteerd. Deze stevige en stabiele basis maakt de daktent moeilijk omver te blazen is en zorgt voor een directe verankering.
Een cruciaal aspect hierbij is hoe de daktent op de auto bevestigd is. Daarom helpen onze verkooppunten je graag bij de eerste montage, zodat je precies weet waarop je moet letten bij het zelf opzetten in de toekomst.
Onze collega Coert, bijvoorbeeld, gebruikt een Dare to be Different daktent en zet deze zelfs bij windsnelheden van 95km/uur op zonder problemen. Let wel, de auto en daktent zullen een beetje meedeinen tijdens harde windstoten. Het is raadzaam de daktent zo te positioneren dat deze de wind breekt en niet opvangt.