- Ripstop. Dit is een wijze waarop de stof wordt geweven. Het tentdoek sterker is en beter bestand tegen scheuren. Bij dit weefproces worden dunne en dikkere inslagdraden en kettingdraden afgewisseld waardoor kleine vierkantjes ontstaan als patroon. Deze dikkere/stevigere draden zijn te zien als vierkantjes. Deze wijze van weven maakt de stof sterker. Als er dan toch een scheur ontstaat loopt hij niet zo snel door hij stopt op de sterkere draad. Van daar Ripstop.
- Canvas (polyester/katoen): Dit Canvas word bij de meeste daktenten gebruikt het Polyester katoen is een doek soort waarin deze twee met elkaar vermengd zijn. Waardoor je het beste van de 2 materialen krijgt. Bij onze daktenten zijn de verhoudingen 35% katoen en 65% polyester.
- PU coating: Onze tentdoeken worden voorzien van PU coating, dit vergroot de waterdichtheid. Ook is de afneembaarheid van het doek daardoor verbetert.
- Katoen: Katoen is een natuurlijke grondstof. In een gewevenstof toegepast is het een vrij zware stof maar zeer goed ademend. Het grote nadeel van katoen is dat het erg schimmelgevoelig is. Katoen is uit zich zelf ook niet waterafstotend. Alle katoenen stoffen die gebruikt worden als tentdoek worden chemische behandelt om waterdicht te kunnen zijn. Bij gebruik van katoen in tentdoek is het van belang de tent te drogen voor het opbergen of pak je het toch nat samen dan is het belangrijk binnen 48 uur weer de tent op te zetten en te luchten.
- Fly-top: De fly-top is het dubbele dak dat zich op de softshell daktent bevind. Het wordt ook wel het tropendak of safaridak genoemd. De fly-top is gemaakt van 100% polyester waardoor het super licht is van gewicht en heel goed waterdicht is. De fly-top zorgt voor een laag lucht tussen de fly-top en het tentdoek. Deze laag lucht zorgt ervoor dat het tent in de volle zon minder opwarmt. En bij koude omstandigheden koelt de tent mindersnel af.
- Ritsen: In een daktent worden veel ritsen gebruikt de kwaliteit van ritsen is natuurlijk van belang. Er zijn twee grote fabrikanten van ritsen YKK en SBS. In onze daktenten worden de SBS ritsen toegepast.
- Horrengaas: Het horrengaas wat wij gebruiken ion onze tenten heeft een opening van 0,5mm2 dat zorgt ervoor dat zelfs het kleine knoetje er niet inkomt. Moet je natuurlijk niet de deur op laten staan.
- Matras: Iedereen wilt een fijn matras hebben om op te kunnen slapen. Daar zijn 2 zaken heel belangrijk voor namelijk de dikte van het matras en de dichtheid van het schuim. De matrassen die wij gebruiken zijn 6cm dik.
- Matrashoes: Om aangenaam op je matras te kunnen liggen is het van belang dat de matras hoes kan ademen. Daarom zijn onze hoezen van een ademend materiaal vervaardigd en dat je ook nog goed kan wassen want de hoezen zijn voorzien van een rits. Zodat je hem er gemakkelijk afhaalt.
- Daktent hoes (Cover): De hoes die over de tent gaat als hij gesloten wordt. De hoes is gemaakt van PVC en is super sterk, het materiaal het PVC zeil is van de zelfde kwaliteit als de vrachtwagen zeilen.
- Ondertent: De ondertent creƫert een grote extra leefruimte onder de daktent. Het gebruikte materiaal en de kleur van de ondertent is gelijk aan de Fly top. Dat is 100% polyester. Dat maakt de ondertent heel licht in gewicht en makkelijk op te zetten, bij het aanritsen moet je namelijk de stof om hoog tillen. Het doek van de ondertent is ook ongevoelig voor schimmels.
- Bodem plaat softshell: De bodem van een softshell daktent kunnen op verscheidene manieren worden vervaardigd. Wij hebben gekozen om voor een geisoleerde bodemplaat te gaan. Onze bodem is gemaakt van een gelast aluminium framewerk met daartussen verstevigingen daartussen zit isolatie. De isolatie is ongeveer 25 mm dik dat zorgt voor een goede isolatie. De bovenzijde en onderzijde zijn afgedekt met een geribbelde aluminium plaat.
- Softshell: Softshell staat voor daktent met een hoes van vrachtwagen doek.
- Hardshell: Hardshell daktent staat voor een daktent met een ABS of polyester of aluminium bovenkant. Onderkant van de hardshell is meestal van het zelfde materiaal als van de bovenzijde.
- Hybride: Hybride staat voor een combinatie van softshell en hardshell. Het beste van 2 werelden.