De klassieke regengoot montage: Hierbij heb je een gebogen randje, de regengoot, aan de zijkant van het dak. Hierin komt de voet of dakrekvoet te staan met een klemming om de regengoot.
Lage / dichte / geïntegreerde roofrails: Deze rails zit vaak over de gehele lengte van het het dak. Het voordeel is dat je de dakdragers ook gemakkelijk verder uit elkaar zet. Maar daklast is soms laag.
Een volledig glad dak: De voeten klemmen om de deurstijlen heen. Voor montage moet je de deuren openen en klemmen de voeten om de dakrand heen. Soms zit er in de deurstijl openingen om de dakdrager met boutjes of pennen in de deurstijl vast te zetten. Let op sommige autos hebben in de deurstijl aanwijzingen waar de dakdragers precies moeten worden geplaatst.
Open roofrail: De dragervoeten klemmen zich om de roofrails. Het voordeel is dat je de dakdragers ook gemakkelijk verder uit elkaar zet. Maar daklast is soms laag.
Vaste montage punten: De dakdragers hebben vaste bevestigingspunten op het dak. Bevestiging eenvoudig met schroefverbinding of speciaal klemsysteem. Doorgaans hoger te belasten dan andere methodieken. Door de vaste montage punten is het niet mogelijk de afstand van de onderlinge dakdrager te variëren.
Het kan voorkomen dat de dakdrager montagepunten te dicht op elkaar zitten waardoor de daktent profielen precies op deze montagepunten komen.
In dat geval kan de montage van de daktent verschoven worden naar binnen of naar buiten. Hier hebben wij een adapterset voor. Vraag ernaar bij u dealer.